Yaprak Porselen & Lamine Diş

Yaprak porselen kaplama, lamine diş olarak da bilinen uygulamayı ifade etmektedir. Bu işlem, kişinin inci gibi parlayan dişlere kavuşmasını sağlayabilmek amacıyla yapılmaktadır. Kaplamalar, porselen ya da kompozit reçine gibi materyalleri içermektedir. Son derece ince bir parça diş üzerine yapıştırılmaktadır. Lamine kaplamaların diğer türlere göre bazı farkları bulunmaktadır. Bu uygulama ile diş yüzeyinden genellikle 1 milimetreden daha küçük boyutlu bir kısım törpülenmektedir.

Doğal görünümlü, daha
parlak dişler

Daha düz, daha hizalı
dişler

Daha az çapraşık dişler

Boyut ve şekil olarak
dengeli dişler

yaprak porselen lamine dis
Yaprak porselen kaplamalar

Yaprak porselen kaplamalar, dişlerin ön yüzeyine yapıştırılır ve genellikle doğal dişlerden ayırt edilemezler. Bu kaplama türü, renk stabilitesi ve dayanıklılığı nedeniyle sıkça tercih edilmektedir. Daha ekonomik bir kaplama türüne ihtiyaç duyanlar için kompozit kaplamalar tavsiye edilebilir. Yaprak porselen kaplama nasıl yapılır?

Diş hekimi, dişlerin kaplama işlemine olan uygunluğunu kontrol eder. Gerek duyulması halinde radyolojik tekniklerle dişler incelenir. Ardından diş üzerinde inceltme yapılır. Oldukça küçük bir miktar diş yüzeyinden çıkarılır. Bu kısım laboratuvarda kaplamaların yapılması ve bir model oluşturulabilmesi amacıyla kullanılır.

Son aşamada hazırlanan kaplamalar hastanın diş yüzeyine yerleştirilir. Yaprak porselen kaplama uygulaması, yalnızca estetik amaçlarla değil aynı zamanda bir tedavi yöntemi olarak da değerlendirilmektedir. Çürük, renklenmiş veya zarar görmüş dişlerin ilgili kısmı çıkarılarak yerine yaprak porselen kaplama uygulanabilir.

Kaplamalar, doğru bir bakım ile 10-15 yıl kadar dayanabilir. Bununla birlikte, kaplamaların yerleştirilmesi genellikle kalıcı bir işlemdir, çünkü dişin bir kısmı çıkarılır ve bu genellikle geri döndürülemez. Bu nedenle, uygulamaya karar vermeden önce, hastaların tüm tedavi seçeneklerini ve olası sonuçları anlamaları önemlidir.

Lamine diş veya diş beyazlatma gibi uygulamalar, estetik/kozmetik diş hekimliğinin bir alanı olarak değerlendirilebilir. İnci gibi parlayan ve düzgün sıralanan dişler kişinin sosyal yaşantısını ve iş hayatını dahi değiştirebilmektedir. Özgüven dolu sımsıcak gülümsemelere sahip olabilmek için lamine diş veya zirkonyum kaplama gibi uygulamalardan yararlanabilirsiniz.

Kaplamalar dikkat edilmezse zamanla hasar görebilir veya çatlayabilir. Bu nedenle, sert yiyecekleri ısırmaktan kaçınmak ve diş gıcırdatma gibi alışkanlıkların üzerinde durmak önemlidir. Eğer lamine kaplama hasar görürse bir diş hekimi tarafından onarılabilir veya değiştirilebilirler.

S.S.S.

Gülüş tasarımı, kişinin hayalindeki gülümsemeye kavuşmasını amaçlayan bir işlemdir. Bu nedenle çarpıklık, diş şekli ve boyu, sararma gibi sorunlar bu işlemlerin kapsamına girer.

Gülüş tasarımı ya da estetiği, kişinin diş ve diş etlerinin istediği görünüme kavuşması sağlayan işlemler bütünüdür. Dişlerinden memnun olmayan herkese uygun, her yaş ve diş yapısındaki kişi için uygulanabilecek bir gülüş tasarımı işlemi vardır.

Çocuklar, dişlerinin çıkmaya başladığı ilk bir yıllık süreden itibaren ağız ve diş sağlığı uygulamalarına tâbi tutulmalıdır. İlk dişler sürdükten sonra çocuğun bu alanda deneyimli bir diş hekimi tarafından muayene edilmesi gerekir. Bu sayede süt dişlerin doğru sürmesi, çocukluk çağı boyunca optimum şekilde kullanılması sağlanacaktır.

Ağız hijyeni ve diş bakımı konusunda çocuğu yönlendirmek, desteklemek ve herhangi bir sorun yoksa altı ayda bir diş hekimini ziyaret etmek gereklidir.

Diş hekimi tarafından ve doğru ürünlerle yapılan diş beyazlatma işleminin bilinen kalıcı bir zararı yoktur. İşlemden sonra bir süre diş hassasiyeti yaşanması söz konusu olabilir ancak bu durum kısa süre içinde kendiliğinden geçmektedir.

Aşırı ve yanlış şekilde diş beyazlatma, yanlış ürünlerin kullanılması gibi durumlarda ise başka pek çok yan etki görülmesi söz konusu olabilir.

Diş hekimliğinde kullanılan estetik tedavi yöntemlerinden biridir. Farklı materyallerle üretilebilen ince diş protezleri, diş yüzeyine yapıştırılabilir, diş aralığının düzeltilmesi, boyut değişikliği vb. yapılabilmesi bu işlemle sağlanır.

İşlemin pratik olması, hastanın iyileşme sürecinin çok hızlı tamamlanması gibi avantajları nedeniyle estetik diş hekimliğinde sıklıkla bu uygulamaya başvurulmaktadır.

Diş eti çekilmesi için uygulanabilen çeşitli tedaviler mevcuttur. Bunlardan hangisinin sizin durumunuz için uygun olduğuna ancak diş hekimi muayene sonrasında karar verebilir. Diş eti çekilmesi oldukça ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Bu nedenle söz konusu problemi fark ettiğiniz anda bir diş hekimine müracaat etmeniz gereklidir.

Hemen Formu Doldurun,
Sizinle İletişime Geçelim

EB Smile ile ihtiyacınız olan tüm diş tedavilerini ve estetik diş hekimliği uygulamaları emin ellerde! Gülüş tasarımından kanal tedavileri, kaplama ve endodonti işlemlerine dek tüm uygulamaları alanında uzman, yetenekli ve deneyimli hekimlerimizle yapıyoruz.

Merkez Form