Koruyucu Diş Hekimliği

Koruyucu diş hekimliği diş sağlığı sorunlarının önlenmesine odaklanan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, hastaların diş sağlığı problemleri yaşamasını önlemek ve dişleri sağlıklı tutmak amacıyla yapılmaktadır. Koruyucu hekimliği temel unsurlarından ilki düzenli diş hekimi kontrolleridir. Düzenli kontroller sayesinde olası problemler zamanında tespit edilerek ilgili önlemler alınabilmektedir. Genellikle rutin kontrollerin 6 ayda 1 gerçekleştirilmesi önerilmektedir. Ancak bazı durumlarda bu sürenin daha da kısalması gerekebilir.

Doğal görünümlü, daha
parlak dişler

Daha düz, daha hizalı
dişler

Daha az çapraşık dişler

Boyut ve şekil olarak
dengeli dişler

Koruyucu Diş Hekimliği

Dikkatlice gerçekleştirilen bir diş temizliği ile plak ve diş taşı oluşumunun önüne geçilebilir. Böylece diş çürüğü ve diş eti hastalıkları gibi olumsuz durumlar önceden tespit edilebilir. Florür içeren diş macunlarının kullanımı çürükleri önlemeye yardımcı olur. Diş macunlarının florür içermesine dikkat edilmelidir. Düzenli hekim ziyaretleri sırasında dişlerinizin nasıl fırçalanacağı ve diş ipinin nasıl kullanılacağı konusunda bilgilendirilirsiniz.

Ağız koruyucu ürünüler, özellikle de sporcularda ve bruksizm (diş gıcırdatma) rahatsızlığından yakınan kişilerde kullanılmaktadır. Bruksizm, yani diş sıkma eylemi, dişlere uzun vadede ciddi zararları olan bir rahatsızlıktır. Böyle bir problemden yakınıyorsanız en kısa zamanda tedavi için hekime başvurmalısınız. Diş sıkma problemini ortadan kaldırmak için bu rahatsızlığa neyin sebep olduğu doğru bir şekilde tespit edilmelidir. Ancak birçok vakada kesin sebep tam olarak belirlenemez.

Diş sıkma rahatsızlığı çoğu zaman psikiyatrik bir problemden kaynaklanır. Uzun süreli stres hali, depresyon ya da panik bozukluğu gibi durumlar da diş sıkma rahatsızlığına yol açabilir. Tedavide bazı ilaçlar, botoks uygulaması ve masseter kasına yönelik egzersizler önerilebilir. Ancak diş sıkma problemi devam ettiği müddetçe, dişleri korumak için protez bir ağızlık takılması önerilmektedir.

Ağızlık, kişinin diş ölçülerine uygun ve özel olarak üretilmektedir. Bu sayede dişler bruksizm rahatsızlığına karşı korunabilmektedir. Diş plağı veya gece plağı olarak adlandırılan bu apareyleri kullanabilmek için bir diş hekimine başvurmalısınız.

Koruyucu diş hekimliği, düzenli bakım ve eğitimle diş sağlığı sorunlarını önlemeye yardımcı olur. Bu yaklaşım, diş sağlığı problemlerinin oluşmasını önlemek ve böylece daha karmaşık tedavilerin gerekliliğini azaltmak için tasarlanmıştır. Ağız ve diş sağlığınızı muhafaza etmek ve ilgili tedbirleri tam zamanında alabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

S.S.S.

Gülüş tasarımı, kişinin hayalindeki gülümsemeye kavuşmasını amaçlayan bir işlemdir. Bu nedenle çarpıklık, diş şekli ve boyu, sararma gibi sorunlar bu işlemlerin kapsamına girer.

Gülüş tasarımı ya da estetiği, kişinin diş ve diş etlerinin istediği görünüme kavuşması sağlayan işlemler bütünüdür. Dişlerinden memnun olmayan herkese uygun, her yaş ve diş yapısındaki kişi için uygulanabilecek bir gülüş tasarımı işlemi vardır.

Çocuklar, dişlerinin çıkmaya başladığı ilk bir yıllık süreden itibaren ağız ve diş sağlığı uygulamalarına tâbi tutulmalıdır. İlk dişler sürdükten sonra çocuğun bu alanda deneyimli bir diş hekimi tarafından muayene edilmesi gerekir. Bu sayede süt dişlerin doğru sürmesi, çocukluk çağı boyunca optimum şekilde kullanılması sağlanacaktır.

Ağız hijyeni ve diş bakımı konusunda çocuğu yönlendirmek, desteklemek ve herhangi bir sorun yoksa altı ayda bir diş hekimini ziyaret etmek gereklidir.

Diş hekimi tarafından ve doğru ürünlerle yapılan diş beyazlatma işleminin bilinen kalıcı bir zararı yoktur. İşlemden sonra bir süre diş hassasiyeti yaşanması söz konusu olabilir ancak bu durum kısa süre içinde kendiliğinden geçmektedir.

Aşırı ve yanlış şekilde diş beyazlatma, yanlış ürünlerin kullanılması gibi durumlarda ise başka pek çok yan etki görülmesi söz konusu olabilir.

Diş hekimliğinde kullanılan estetik tedavi yöntemlerinden biridir. Farklı materyallerle üretilebilen ince diş protezleri, diş yüzeyine yapıştırılabilir, diş aralığının düzeltilmesi, boyut değişikliği vb. yapılabilmesi bu işlemle sağlanır.

İşlemin pratik olması, hastanın iyileşme sürecinin çok hızlı tamamlanması gibi avantajları nedeniyle estetik diş hekimliğinde sıklıkla bu uygulamaya başvurulmaktadır.

Diş eti çekilmesi için uygulanabilen çeşitli tedaviler mevcuttur. Bunlardan hangisinin sizin durumunuz için uygun olduğuna ancak diş hekimi muayene sonrasında karar verebilir. Diş eti çekilmesi oldukça ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Bu nedenle söz konusu problemi fark ettiğiniz anda bir diş hekimine müracaat etmeniz gereklidir.

Hemen Formu Doldurun,
Sizinle İletişime Geçelim

EB Smile ile ihtiyacınız olan tüm diş tedavilerini ve estetik diş hekimliği uygulamaları emin ellerde! Gülüş tasarımından kanal tedavileri, kaplama ve endodonti işlemlerine dek tüm uygulamaları alanında uzman, yetenekli ve deneyimli hekimlerimizle yapıyoruz.

Merkez Form