Estetik Diş Hekimliği

Estetik diş hekimliği dişlerin, diş etlerinin veya genel anlamda ağzın kozmetik anlamda en iyi hale getirilmesi için çalışan bir alandır. Ağız ve diş sağlığını ilgilendiren pek çok problem, dişlerin estetik görünmesinin önüne geçmektedir. Eksik dişler, çürükler, diş taşları, kapanış bozuklukları, dişlerdeki renk değişimleri gibi problemler bunlar arasında gösterilebilir.

Doğal görünümlü, daha
parlak dişler

Daha düz, daha hizalı
dişler

Daha az çapraşık dişler

Boyut ve şekil olarak
dengeli dişler

Estetik Diş Hekimliği

Diş beyazlatma ve parlatma gibi uygulamalar sayesinde dişlerin rengi açılır ve adeta inci gibi parlar. Bu en çok bilinen estetik uygulamalardan biridir. Uygulama evde veya diş hekiminin ofisinde gerçekleştirilebilmektedir. Porselen, seramik veya zirkonyum gibi kaplamalar da dişlerin son derece estetik görünmesini sağlayabilmektedir. Diş teli tedavisi ise dişleri düzeltmek ve hizalamak için uygulanmaktadır. Uygulama hem estetik hem de fonksiyonel hedefler için gerçekleştirilebilmektedir.

Lamine kaplamalar özellikle de şekil, renk veya konum açısından sorunlu durumda bulunan dişlerin ön yüzeyine yapıştırılmaktadır. Benzer bir prosedür porselen ve zirkonyum kaplamalar için de uygulanmaktadır. Dişleri şekillendirebilen bir başka uygulama da bonding olarak bilinmektedir. Dişlere reçine uygulanır ve ardından özel bir ışıkla bu malzeme sertleştirilir. Böylece dişe belli oranlarda renk veya şekil verilebilir. Kuronlar ise genellikle çürük veya hasarlı dişlere uygulanmaktadır. Dişleri korumak ve güçlendirmek temel hedeftir.

Fiziksel darbeler veya çürüme sonucunda kaybolan dişler için günümüzde bilinen en etkili tedavi yöntemi implanttır. Titanyum veya zirkonyumdan yapılan bir vida, diş kaybı yaşanan bölgeye yerleştirilmektedir. Belli bir sürenin ardından vidanın üzerine hem estetik hem de işlevsel bir protez yerleştirilir. Bu işlem temelde bir tedavi olsa da diş kaybını giderdiğinden estetik faydalara da sahiptir.

Estetik diş hekimliği alanı, kişinin gülüşünü ve yüzün genel görünümünü etkileyebilecek uygulamalar gerçekleştirmektedir. İşlemler bu alanda deneyimli diş hekimleri tarafından yapılmalıdır. Bilgisayar ve 3D yazıcılarla desteklenen bu alan, teknolojiyi etkili bir şekilde kullanmaktadır. Hangi uygulamaların gerçekleştirileceği, hastanın durumuna ve taleplerine bağlıdır. Örneğin diş etlerinde problem olan veya kötü görünen bir hasta için pembe estetik olarak da bilinen, diş eti estetiği uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Dişlerinde hafif bir kırılma veya renk değişimi olan bireyler ise yaprak porselen kaplama gibi bir uygulamayla inci gibi parlayan dişlere kavuşabilmektedir.

S.S.S.

Gülüş tasarımı, kişinin hayalindeki gülümsemeye kavuşmasını amaçlayan bir işlemdir. Bu nedenle çarpıklık, diş şekli ve boyu, sararma gibi sorunlar bu işlemlerin kapsamına girer.

Gülüş tasarımı ya da estetiği, kişinin diş ve diş etlerinin istediği görünüme kavuşması sağlayan işlemler bütünüdür. Dişlerinden memnun olmayan herkese uygun, her yaş ve diş yapısındaki kişi için uygulanabilecek bir gülüş tasarımı işlemi vardır.

Çocuklar, dişlerinin çıkmaya başladığı ilk bir yıllık süreden itibaren ağız ve diş sağlığı uygulamalarına tâbi tutulmalıdır. İlk dişler sürdükten sonra çocuğun bu alanda deneyimli bir diş hekimi tarafından muayene edilmesi gerekir. Bu sayede süt dişlerin doğru sürmesi, çocukluk çağı boyunca optimum şekilde kullanılması sağlanacaktır.

Ağız hijyeni ve diş bakımı konusunda çocuğu yönlendirmek, desteklemek ve herhangi bir sorun yoksa altı ayda bir diş hekimini ziyaret etmek gereklidir.

Diş hekimi tarafından ve doğru ürünlerle yapılan diş beyazlatma işleminin bilinen kalıcı bir zararı yoktur. İşlemden sonra bir süre diş hassasiyeti yaşanması söz konusu olabilir ancak bu durum kısa süre içinde kendiliğinden geçmektedir.

Aşırı ve yanlış şekilde diş beyazlatma, yanlış ürünlerin kullanılması gibi durumlarda ise başka pek çok yan etki görülmesi söz konusu olabilir.

Diş hekimliğinde kullanılan estetik tedavi yöntemlerinden biridir. Farklı materyallerle üretilebilen ince diş protezleri, diş yüzeyine yapıştırılabilir, diş aralığının düzeltilmesi, boyut değişikliği vb. yapılabilmesi bu işlemle sağlanır.

İşlemin pratik olması, hastanın iyileşme sürecinin çok hızlı tamamlanması gibi avantajları nedeniyle estetik diş hekimliğinde sıklıkla bu uygulamaya başvurulmaktadır.

Diş eti çekilmesi için uygulanabilen çeşitli tedaviler mevcuttur. Bunlardan hangisinin sizin durumunuz için uygun olduğuna ancak diş hekimi muayene sonrasında karar verebilir. Diş eti çekilmesi oldukça ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Bu nedenle söz konusu problemi fark ettiğiniz anda bir diş hekimine müracaat etmeniz gereklidir.

Hemen Formu Doldurun,
Sizinle İletişime Geçelim

EB Smile ile ihtiyacınız olan tüm diş tedavilerini ve estetik diş hekimliği uygulamaları emin ellerde! Gülüş tasarımından kanal tedavileri, kaplama ve endodonti işlemlerine dek tüm uygulamaları alanında uzman, yetenekli ve deneyimli hekimlerimizle yapıyoruz.

Merkez Form