Diş Hekimliğinde Botoks Uygulamaları

Diş hekimliğinde botoks uygulamaları, belirli durumlarda tedaviye yardımcı olmak için kullanılan işlemlerdendir. Botoks (botolinum toksin) işlemi kasların belirli bir süre felce uğramasını sağlayan ve işlemin yapıldığı bölgede hareket kısıtlılığına neden olan bir işlemdir. Kırışıklıkların giderilmesi ve önlenmesi, ter bezlerinin çalışma hızını düşürmek gibi işlevlerinin yanı sıra özellikle bruksizm (diş gıcırdatma) sorunu olan kişilere de uygulanmaktadır. Diş gıcırdatma tedavisi amacıyla yapılan botoks, diş hekimliği uygulamalarından biridir.

Doğal görünümlü, daha
parlak dişler

Daha düz, daha hizalı
dişler

Daha az çapraşık dişler

Boyut ve şekil olarak
dengeli dişler

Diş Hekimliğinde Botoks Uygulamaları

Diş hekimliğinde botoksun kullanım alanları nelerdir? Diş gıcırdatma problemi, dişlere büyük ölçüde zarar verebilmektedir. Bu gıcırdatma sonucunda dişlerin kırılması, çatlaması, sararma gibi sorunların ortaya çıkması mümkündür. Diş yüzeyindeki mikro çatlakların bakteriye açık hâle gelmesi de diş çürüğü problemlerini beraberinde getirir. İleri derecede diş gıcırdatma sorunu olan kişiler, bu nedenle çene kemiğinde kırılma gibi sorunlarla dahi karşılaşabilmektedir.

Botoks, çene kaslarının geçici olarak gevşemesini sağlayarak bu sorunların tedavisine yardımcı olabilir. Bu alanda yeterli eğitimi almış ve deneyimli bir diş hekimi, botoks enjeksiyonları ile çene kaslarını rahatlatabilir ve bu şekilde gıcırdatma ve çene kas gerilimini azaltabilir.

Masseter botoksu, çene kaslarının aşırı gelişmesi (hipertrofi) durumunda veya diş gıcırdatma (bruksizm) ve çene kas gerilimi gibi durumlarda tedaviye yardımcı olmak için kullanılır. Bu botoks uygulaması bir diş hekimi veya uzman estetik hekim tarafından yapılır. İşlem sırasında, belirli noktalara botulinum toksini enjekte edilir. Bu enjeksiyonlar, masseter kasının aktivitesini geçici olarak azaltır ve kasın daha az güçle çalışmasını sağlar.

Masseter botoksu genellikle yaklaşık 10-15 dakika süren hızlı bir işlemdir. İşlem sonrası etkileri genellikle bir ya da iki hafta içinde başlar ve etki süresi kişiden kişiye değişebilir. Ortalama olarak altı ay kadar etkinin sürmesi beklenir. Bu sürenin sonunda kaslar yavaş yavaş eski güçlerine geri döner ancak bu işlem süre tamamlandığında yenilenebilir.

S.S.S.

Gülüş tasarımı, kişinin hayalindeki gülümsemeye kavuşmasını amaçlayan bir işlemdir. Bu nedenle çarpıklık, diş şekli ve boyu, sararma gibi sorunlar bu işlemlerin kapsamına girer.

Gülüş tasarımı ya da estetiği, kişinin diş ve diş etlerinin istediği görünüme kavuşması sağlayan işlemler bütünüdür. Dişlerinden memnun olmayan herkese uygun, her yaş ve diş yapısındaki kişi için uygulanabilecek bir gülüş tasarımı işlemi vardır.

Çocuklar, dişlerinin çıkmaya başladığı ilk bir yıllık süreden itibaren ağız ve diş sağlığı uygulamalarına tâbi tutulmalıdır. İlk dişler sürdükten sonra çocuğun bu alanda deneyimli bir diş hekimi tarafından muayene edilmesi gerekir. Bu sayede süt dişlerin doğru sürmesi, çocukluk çağı boyunca optimum şekilde kullanılması sağlanacaktır.

Ağız hijyeni ve diş bakımı konusunda çocuğu yönlendirmek, desteklemek ve herhangi bir sorun yoksa altı ayda bir diş hekimini ziyaret etmek gereklidir.

Diş hekimi tarafından ve doğru ürünlerle yapılan diş beyazlatma işleminin bilinen kalıcı bir zararı yoktur. İşlemden sonra bir süre diş hassasiyeti yaşanması söz konusu olabilir ancak bu durum kısa süre içinde kendiliğinden geçmektedir.

Aşırı ve yanlış şekilde diş beyazlatma, yanlış ürünlerin kullanılması gibi durumlarda ise başka pek çok yan etki görülmesi söz konusu olabilir.

Diş hekimliğinde kullanılan estetik tedavi yöntemlerinden biridir. Farklı materyallerle üretilebilen ince diş protezleri, diş yüzeyine yapıştırılabilir, diş aralığının düzeltilmesi, boyut değişikliği vb. yapılabilmesi bu işlemle sağlanır.

İşlemin pratik olması, hastanın iyileşme sürecinin çok hızlı tamamlanması gibi avantajları nedeniyle estetik diş hekimliğinde sıklıkla bu uygulamaya başvurulmaktadır.

Diş eti çekilmesi için uygulanabilen çeşitli tedaviler mevcuttur. Bunlardan hangisinin sizin durumunuz için uygun olduğuna ancak diş hekimi muayene sonrasında karar verebilir. Diş eti çekilmesi oldukça ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Bu nedenle söz konusu problemi fark ettiğiniz anda bir diş hekimine müracaat etmeniz gereklidir.

Hemen Formu Doldurun,
Sizinle İletişime Geçelim

EB Smile ile ihtiyacınız olan tüm diş tedavilerini ve estetik diş hekimliği uygulamaları emin ellerde! Gülüş tasarımından kanal tedavileri, kaplama ve endodonti işlemlerine dek tüm uygulamaları alanında uzman, yetenekli ve deneyimli hekimlerimizle yapıyoruz.

Merkez Form