Diş Eti Tedavisi (Periodontoloji)

Periodontoloji, diş eti hastalıkları ve çene kemiğinin hastalıkları ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır. Periodontal hastalıklar, dişlerin çevresindeki dokuları (diş etleri, periodontal ligament ve çene kemiği) etkileyen enfeksiyonlardır. İki ana periodontal hastalık türü gingivitis ve periodontitis olarak isimlendirilebilir.

Doğal görünümlü, daha
parlak dişler

Daha düz, daha hizalı
dişler

Daha az çapraşık dişler

Boyut ve şekil olarak
dengeli dişler

Diş Eti Tedavisi

Gingivitis, diş etlerinin iltihaplanmasıdır ve genellikle plak birikimi nedeniyle oluşur. Belirtileri arasında kırmızı, şişmiş ve kolay kanayan diş etleri bulunur. Gingivitis tedavi edilmezse, periodontitis’e ilerleyebilir. Periodontitis, diş etlerinin yanı sıra dişleri destekleyen diğer yapılarda da hasara neden olabilen ciddi bir diş eti hastalığıdır. Bu iltihap zamanla diş etlerinin çekilmesine ve dişlerin gevşemesine veya düşmesine neden olabilmektedir.

Periodontolojik tedavi, hastanın durumuna ve hastalığın ağırlığına bağlıdır ve bazı uygulamaları içerir. Bunlardan biri profesyonel diş temizliğidir. Plak ve tartarın uzaklaştırılması, diş eti hastalığını önlemeye yardımcı olur. Hasta periodontal bir hastalığa sahipse, diş hekimi daha sık diş temizliği önerebilir.

Dental scaling ve root planing adı verilen uygulamalar sayesinde dişler ve diş kökleri derinlemesine temizlenir. Genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Bazı ağır vakalarda veya tedavinin uzun süre ihmal edildiği durumlarda farklı cerrahi yöntemlerden yararlanılmaktadır. Periodontal cerrahi uygulamaları cep azaltma, kemik greftleri veya rejenere edici işlemleri içerebilir.

Peri-implantitis tedavisi ise implant çevresindeki iltihabi durumların tedavisini içermektedir. Bu alandaki tedavilerin temel amacı, diş eti hastalığının ilerlemesini durdurmak ve diş kaybını önlemektir. Ayrıca, genel ağız sağlığını iyileştirmek ve hastaların dişlerini doğru bir şekilde temizlemeyi öğrenmelerine yardımcı olmak da hedeflenmektedir.

Kemik grefti neyi ifade eder? Dişin çevresindeki kayıp kemiği yeniden oluşturmak için özel materyaller veya hastanın kendi kemiğinin kullanılmasını ifade etmektedir. Yumuşak doku greftleri ise çekilmiş diş etlerini onarmak için kullanılır. Genellikle damaktan alınan doku, çekilmiş diş etinin üzerine dikilir. Yönlendirilmiş doku rejenerasyonu adı verilen teknik, kayıp dokunun büyümesini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilir. Bu amaçla özel bir zar yapısı kullanılır.

Özetle, iltihaplı diş etleri tedavi edilmedikleri takdirde diş kaybına doğru gidecek sürecin önünü açmaktadır. Pek çok hasta çürük problemi yaşamadığı halde uzun vadede diş kaybı yaşayabilmektedir. Bunun en önemli sebeplerinden biri diş eti hastalıklarıdır. Ağız hijyenine özen göstermek, sigara kullanmamak ve düzenli hekim ziyaretleri ile dişlerinizi ve dişe etlerinizi koruma altına alabilirsiniz.

S.S.S.

Gülüş tasarımı, kişinin hayalindeki gülümsemeye kavuşmasını amaçlayan bir işlemdir. Bu nedenle çarpıklık, diş şekli ve boyu, sararma gibi sorunlar bu işlemlerin kapsamına girer.

Gülüş tasarımı ya da estetiği, kişinin diş ve diş etlerinin istediği görünüme kavuşması sağlayan işlemler bütünüdür. Dişlerinden memnun olmayan herkese uygun, her yaş ve diş yapısındaki kişi için uygulanabilecek bir gülüş tasarımı işlemi vardır.

Çocuklar, dişlerinin çıkmaya başladığı ilk bir yıllık süreden itibaren ağız ve diş sağlığı uygulamalarına tâbi tutulmalıdır. İlk dişler sürdükten sonra çocuğun bu alanda deneyimli bir diş hekimi tarafından muayene edilmesi gerekir. Bu sayede süt dişlerin doğru sürmesi, çocukluk çağı boyunca optimum şekilde kullanılması sağlanacaktır.

Ağız hijyeni ve diş bakımı konusunda çocuğu yönlendirmek, desteklemek ve herhangi bir sorun yoksa altı ayda bir diş hekimini ziyaret etmek gereklidir.

Diş hekimi tarafından ve doğru ürünlerle yapılan diş beyazlatma işleminin bilinen kalıcı bir zararı yoktur. İşlemden sonra bir süre diş hassasiyeti yaşanması söz konusu olabilir ancak bu durum kısa süre içinde kendiliğinden geçmektedir.

Aşırı ve yanlış şekilde diş beyazlatma, yanlış ürünlerin kullanılması gibi durumlarda ise başka pek çok yan etki görülmesi söz konusu olabilir.

Diş hekimliğinde kullanılan estetik tedavi yöntemlerinden biridir. Farklı materyallerle üretilebilen ince diş protezleri, diş yüzeyine yapıştırılabilir, diş aralığının düzeltilmesi, boyut değişikliği vb. yapılabilmesi bu işlemle sağlanır.

İşlemin pratik olması, hastanın iyileşme sürecinin çok hızlı tamamlanması gibi avantajları nedeniyle estetik diş hekimliğinde sıklıkla bu uygulamaya başvurulmaktadır.

Diş eti çekilmesi için uygulanabilen çeşitli tedaviler mevcuttur. Bunlardan hangisinin sizin durumunuz için uygun olduğuna ancak diş hekimi muayene sonrasında karar verebilir. Diş eti çekilmesi oldukça ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Bu nedenle söz konusu problemi fark ettiğiniz anda bir diş hekimine müracaat etmeniz gereklidir.

Hemen Formu Doldurun,
Sizinle İletişime Geçelim

EB Smile ile ihtiyacınız olan tüm diş tedavilerini ve estetik diş hekimliği uygulamaları emin ellerde! Gülüş tasarımından kanal tedavileri, kaplama ve endodonti işlemlerine dek tüm uygulamaları alanında uzman, yetenekli ve deneyimli hekimlerimizle yapıyoruz.

Merkez Form