Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma (bleaching), diş yüzeyindeki lekelerin giderilmesi ve diş renginin açılması amacıyla uygulanan pratik bir işlemdir. Popüler bir prosedür olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Dişler zamanla doğal rengini kaybedebilmektedir. Buna yol açan en önemli faktörlerden biri de plak birikimine bağlı olarak gelişen diş taşlarıdır. Bazı çevresel/fiziksel faktörler ve tüketim alışkanlıkları da diş renginin değişmesine yol açmaktadır.

Doğal görünümlü, daha
parlak dişler

Daha düz, daha hizalı
dişler

Daha az çapraşık dişler

Boyut ve şekil olarak
dengeli dişler

Diş Beyazlatma

Bazı ilaçların ve antiseptik solüsyonların kullanımı da dişlerde geçici veya kalıcı olarak renklenmelere yol açabilmektedir. Zamanla dişlerde meydana gelen bazı kararmaların sebebi tam olarak anlaşılamamıştır. Sebebi ne olursa olsun dişlerdeki renklenmeler giderilebilmekte ve hasta inci gibi parlayan dişlere kavuşmaktadır. Profesyonel dental beyazlatma genel olarak ofiste ve evde beyazlatma olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Ofiste beyazlatma uygulaması bir diş hekimi tarafından, dişlerin üzerine sürülen beyazlatıcı bir madde aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bu madde genellikle hidrojen peroksit’ten oluşmaktadır ve jel kıvamındadır. Jel, UV ışınları yardımıyla etkinleştirilir ve böylece hızlı bir beyazlatma mümkün hale gelir.

Evde diş beyazlatma işleminde ise diş hekimi, hastaya uyun bir ağızlık ve beyazlatıcı jel kullanır. Hastanın ağızlığı jel ile doldurulur ve belli bir süre boyunca bunu takar. Her iki beyazlatma türü de etkilidir ve birkaç aydan birkaç yıla kadar etkisi devam edebilir. Dişler düzenli olarak temizlendiğinde ve diş ipi kullanıldığında diş lekelerinin oluşma ihtimali azalmaktadır. Ayrıca çay, kahve, sigara tüketimi sınırlandırılmalı ve oluşması halinde diş taşları temizlenmelidir.

Profesyonel beyazlatma, bir diş hekimi nezaretinde estetik amaçlarla gerçekleştirilir. Detaylı bir diş temizliği ve ardından beyazlatma/parlatma işlemi ile arzu edilen diş görüntüsü elde edilir. Diş beyazlatma prosedürlerinin bazı yan etkileri hassasiyet ve diş eti tahrişi olabilir, ancak bu genellikle geçicidir. Her zaman diş beyazlatma prosedürlerinden önce bir diş hekimine danışmak gerekmektedir.

Diş beyazlatma veya parlatma, aynı zamanda bir estetik diş hekimliği prosedürüdür ve gülüş tasarımı kapsamında değerlendirilen bir uygulamadır. Arzu edilen bir gülüş, kişinin yüzünü ve genel görünümünü de etkilemektedir. Böylece sosyal hayattan iş yaşantısına kadar yeni bir hayata merhaba demek mümkün olmaktadır.

S.S.S.

Gülüş tasarımı, kişinin hayalindeki gülümsemeye kavuşmasını amaçlayan bir işlemdir. Bu nedenle çarpıklık, diş şekli ve boyu, sararma gibi sorunlar bu işlemlerin kapsamına girer.

Gülüş tasarımı ya da estetiği, kişinin diş ve diş etlerinin istediği görünüme kavuşması sağlayan işlemler bütünüdür. Dişlerinden memnun olmayan herkese uygun, her yaş ve diş yapısındaki kişi için uygulanabilecek bir gülüş tasarımı işlemi vardır.

Çocuklar, dişlerinin çıkmaya başladığı ilk bir yıllık süreden itibaren ağız ve diş sağlığı uygulamalarına tâbi tutulmalıdır. İlk dişler sürdükten sonra çocuğun bu alanda deneyimli bir diş hekimi tarafından muayene edilmesi gerekir. Bu sayede süt dişlerin doğru sürmesi, çocukluk çağı boyunca optimum şekilde kullanılması sağlanacaktır.

Ağız hijyeni ve diş bakımı konusunda çocuğu yönlendirmek, desteklemek ve herhangi bir sorun yoksa altı ayda bir diş hekimini ziyaret etmek gereklidir.

Diş hekimi tarafından ve doğru ürünlerle yapılan diş beyazlatma işleminin bilinen kalıcı bir zararı yoktur. İşlemden sonra bir süre diş hassasiyeti yaşanması söz konusu olabilir ancak bu durum kısa süre içinde kendiliğinden geçmektedir.

Aşırı ve yanlış şekilde diş beyazlatma, yanlış ürünlerin kullanılması gibi durumlarda ise başka pek çok yan etki görülmesi söz konusu olabilir.

Diş hekimliğinde kullanılan estetik tedavi yöntemlerinden biridir. Farklı materyallerle üretilebilen ince diş protezleri, diş yüzeyine yapıştırılabilir, diş aralığının düzeltilmesi, boyut değişikliği vb. yapılabilmesi bu işlemle sağlanır.

İşlemin pratik olması, hastanın iyileşme sürecinin çok hızlı tamamlanması gibi avantajları nedeniyle estetik diş hekimliğinde sıklıkla bu uygulamaya başvurulmaktadır.

Diş eti çekilmesi için uygulanabilen çeşitli tedaviler mevcuttur. Bunlardan hangisinin sizin durumunuz için uygun olduğuna ancak diş hekimi muayene sonrasında karar verebilir. Diş eti çekilmesi oldukça ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Bu nedenle söz konusu problemi fark ettiğiniz anda bir diş hekimine müracaat etmeniz gereklidir.

Hemen Formu Doldurun,
Sizinle İletişime Geçelim

EB Smile ile ihtiyacınız olan tüm diş tedavilerini ve estetik diş hekimliği uygulamaları emin ellerde! Gülüş tasarımından kanal tedavileri, kaplama ve endodonti işlemlerine dek tüm uygulamaları alanında uzman, yetenekli ve deneyimli hekimlerimizle yapıyoruz.

Merkez Form