Dental implant diş kaybını telafi etmek için uygulanan en etkili yöntemlerden biridir. İmplant dişler, gerçek dişlerin yerine geçen ve onlarla aynı işlevleri yerine getiren yapılardır. Dişler; çürüme veya fiziksel bir darbeye maruz kalma gibi sebeplerden ötürü kaybedilebilir. Kayıp dişlerin yerine, eğer hastanın durumu müsaitse implant diş yerleştirilebilir.
İmplant yapılabilmesi için kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Bir üst yaş sınırı yoktur, ancak kişinin kemik dokusu yoğunluğunun istenen düzeyde olması gerekmektedir. Bu konul sağlanmıyorsa, hekim tarafından uygun görülmesi halinde kemik tozu adı verilen prosedür uygulanabilir. Böylece kemik dokusu yapay yöntemlerle güçlendirilebilir. Peki implant işlemi nasıl yapılır?
Diş boşluklarına genellikle titanyumdan imal edilen bir vida yerleştirilmektedir. Ancak zirkonyum malzemesi de kullanılabilmektedir. Vidalar, çene kemiğine cerrahi yöntemle yerleştirilir ve doğal diş kökünün işlevini görür. İmplant üzerine bir diş tacı yerleştirilir, böylece doğal bir dişin görünümü ve işlevi taklit edilmiş olur. Dental implantların yerleştirilmesi birkaç aşamada gerçekleşir.
Diş hekimi, hastanın öyküsünü dinler ve çene yapısını detaylı olarak analiz eder. Panoramik film ve bilgisayarlı tomografi gibi taramalar hekime detaylı veriler sunar. Bu sayede kişinin çene ve kemik yapısı hakkında bilgi sahibi olunabilir. İnceleme sonucunda implant işleminin gerçekleştirilmesinde herhangi bir sakınca olmayan kişiler tedavi için hazırlanır. Öncelikle diş boşluğu genişletilir veya tamamen kapanmışsa açılır. Bu kısma titanyum veya zirkonyum vida yerleştirilir. İşlemler genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir.
Vida yerleştirildikten sonra yaklaşık birkaç ay boyunca beklenir. Bu süre içinde çene kemiği ila vidanın birleşmesi beklenir. Bu işleme osseointegrasyon adı verilir. Süreç sonuçlandıktan sonra implant üzerine bir bağlantı öğesi yerleştirilir, bu öğeye abutment adı verilir. Bu, diş tacının implant üzerine sabitlenmesine katkı sağlar. Son aşamada ise özel olarak hazırlanmış ve dişin taç kısmının yerine geçebilecek nitelikteki protez vidanın üzerine yerleştirilir. Bu protez hem işlevsel hem de estetik anlamda diş tacını taklit eder.
S.S.S.
Gülüş tasarımı, kişinin hayalindeki gülümsemeye kavuşmasını amaçlayan bir işlemdir. Bu nedenle çarpıklık, diş şekli ve boyu, sararma gibi sorunlar bu işlemlerin kapsamına girer.
Gülüş tasarımı ya da estetiği, kişinin diş ve diş etlerinin istediği görünüme kavuşması sağlayan işlemler bütünüdür. Dişlerinden memnun olmayan herkese uygun, her yaş ve diş yapısındaki kişi için uygulanabilecek bir gülüş tasarımı işlemi vardır.
Çocuklar, dişlerinin çıkmaya başladığı ilk bir yıllık süreden itibaren ağız ve diş sağlığı uygulamalarına tâbi tutulmalıdır. İlk dişler sürdükten sonra çocuğun bu alanda deneyimli bir diş hekimi tarafından muayene edilmesi gerekir. Bu sayede süt dişlerin doğru sürmesi, çocukluk çağı boyunca optimum şekilde kullanılması sağlanacaktır.
Ağız hijyeni ve diş bakımı konusunda çocuğu yönlendirmek, desteklemek ve herhangi bir sorun yoksa altı ayda bir diş hekimini ziyaret etmek gereklidir.
Diş hekimi tarafından ve doğru ürünlerle yapılan diş beyazlatma işleminin bilinen kalıcı bir zararı yoktur. İşlemden sonra bir süre diş hassasiyeti yaşanması söz konusu olabilir ancak bu durum kısa süre içinde kendiliğinden geçmektedir.
Aşırı ve yanlış şekilde diş beyazlatma, yanlış ürünlerin kullanılması gibi durumlarda ise başka pek çok yan etki görülmesi söz konusu olabilir.
Diş hekimliğinde kullanılan estetik tedavi yöntemlerinden biridir. Farklı materyallerle üretilebilen ince diş protezleri, diş yüzeyine yapıştırılabilir, diş aralığının düzeltilmesi, boyut değişikliği vb. yapılabilmesi bu işlemle sağlanır.
İşlemin pratik olması, hastanın iyileşme sürecinin çok hızlı tamamlanması gibi avantajları nedeniyle estetik diş hekimliğinde sıklıkla bu uygulamaya başvurulmaktadır.
Diş eti çekilmesi için uygulanabilen çeşitli tedaviler mevcuttur. Bunlardan hangisinin sizin durumunuz için uygun olduğuna ancak diş hekimi muayene sonrasında karar verebilir. Diş eti çekilmesi oldukça ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Bu nedenle söz konusu problemi fark ettiğiniz anda bir diş hekimine müracaat etmeniz gereklidir.
Hemen Formu Doldurun,
Sizinle İletişime Geçelim
EB Smile ile ihtiyacınız olan tüm diş tedavilerini ve estetik diş hekimliği uygulamaları emin ellerde! Gülüş tasarımından kanal tedavileri, kaplama ve endodonti işlemlerine dek tüm uygulamaları alanında uzman, yetenekli ve deneyimli hekimlerimizle yapıyoruz.