Cerrahi Tedaviler

Diş hekimliği alanı, ağız ve diş sağlığını ilgilendiren bazı alanlarda cerrahi müdahaleye başvurabilir. Örneğin ortodonti alanında ortognatik cerrahi işlemleri özellikle de iskelet deformiteleri ve çene bozuklukları için tercih edilmektedir. Çenelerden birinin diğerine kıyasla önde veya arkada olma hali, tedaviyi gerekli kılan kusurlar arasındadır. Yine bazı ağır diş dizilim bozukluklarında cerrahi metotlara başvurmak gerekmektedir.

Doğal görünümlü, daha
parlak dişler

Daha düz, daha hizalı
dişler

Daha az çapraşık dişler

Boyut ve şekil olarak
dengeli dişler

Cerrahi Tedaviler

Diş çekimi de başlı başına cerrahi bir yaklaşımdır. Dişin çeneden tümüyle çıkarılmasına verilen isimdir. Diş çürükleri, fiziksel bir hasar veya ağız yapısındaki bozukluklar gibi faktörler nedeniyle dişler zarar görmekte ve çekilmesi gerekebilmektedir. Cerrahi bir uygulama olarak değerlendirilebilecek kanal tedavisi ise diş içindeki çürümüş veya enfekte olmuş pulpanın çıkarılmasını içerir. Pulpa, damar ve sinirleri içerir. Bu kısım çıkarıldıktan sonra dişin iç kısmı temizlenir ve doldurulur.

Diş kayıplarını telafi etmek için kullanılan implantlar da diş hekimliğindeki cerrahi uygulamalardan biridir. Eksik diş yerine genellikle titanyumdan yapılan bir vida yerleştirilmektedir. Vidanın üzerine de hem estetik hem de işlevsel açıdan doğal dişin görevini yerine getirebilecek bir protez yerleştirilmektedir. Bu uygulamaya halk arasında çakma diş denilmektedir.

Periodontal cerrahi, diş eti hastalığının tedavisi için kullanılır. Bu alandaki işlemler, diş eti hastalığının neden olduğu hasarı onarabilir ve daha sağlıklı bir ağız yapısı sağlar. Endodontik cerrahi ise kanal tedavisi ile giderilemeyen problemleri çözmek için tercih edilmektedir. Bu alanda sıklıkla kök ucu rezeksiyonu (apikal rezeksiyon) adı verilen uygulama gerçekleştirilmektedir.

Yüz, ağız ve çeneyi ilgilendiren bazı rahatsızlıklar, yaralanmalar ve çeşitli kusurların tedavisinde de cerrahi müdahale gerekebilir. Kistlerin veya tümörlerin çıkarılması, çene ve yüz kırıklarının onarılması, ayrıca çene eklemi sorunlarının giderilmesi de cerrahi tekniklerle gerçekleştirilmektedir. Cerrahi müdahaleler, diş hekimliğinde sıklıkla başvurulan uygulamalar içinde yer alır. Her cerrahi işlem, hasta için özelleştirilmiş bir tedavi planını gerekli kılar. Pek çok uygulama lokal anestezi altında gerçekleştirilir.  Cerrahi uygulama öncesinde hasta potansiyel yan etkiler ve beklentiler hakkında diş hekimi tarafından bilgilendirilir.

S.S.S.

Gülüş tasarımı, kişinin hayalindeki gülümsemeye kavuşmasını amaçlayan bir işlemdir. Bu nedenle çarpıklık, diş şekli ve boyu, sararma gibi sorunlar bu işlemlerin kapsamına girer.

Gülüş tasarımı ya da estetiği, kişinin diş ve diş etlerinin istediği görünüme kavuşması sağlayan işlemler bütünüdür. Dişlerinden memnun olmayan herkese uygun, her yaş ve diş yapısındaki kişi için uygulanabilecek bir gülüş tasarımı işlemi vardır.

Çocuklar, dişlerinin çıkmaya başladığı ilk bir yıllık süreden itibaren ağız ve diş sağlığı uygulamalarına tâbi tutulmalıdır. İlk dişler sürdükten sonra çocuğun bu alanda deneyimli bir diş hekimi tarafından muayene edilmesi gerekir. Bu sayede süt dişlerin doğru sürmesi, çocukluk çağı boyunca optimum şekilde kullanılması sağlanacaktır.

Ağız hijyeni ve diş bakımı konusunda çocuğu yönlendirmek, desteklemek ve herhangi bir sorun yoksa altı ayda bir diş hekimini ziyaret etmek gereklidir.

Diş hekimi tarafından ve doğru ürünlerle yapılan diş beyazlatma işleminin bilinen kalıcı bir zararı yoktur. İşlemden sonra bir süre diş hassasiyeti yaşanması söz konusu olabilir ancak bu durum kısa süre içinde kendiliğinden geçmektedir.

Aşırı ve yanlış şekilde diş beyazlatma, yanlış ürünlerin kullanılması gibi durumlarda ise başka pek çok yan etki görülmesi söz konusu olabilir.

Diş hekimliğinde kullanılan estetik tedavi yöntemlerinden biridir. Farklı materyallerle üretilebilen ince diş protezleri, diş yüzeyine yapıştırılabilir, diş aralığının düzeltilmesi, boyut değişikliği vb. yapılabilmesi bu işlemle sağlanır.

İşlemin pratik olması, hastanın iyileşme sürecinin çok hızlı tamamlanması gibi avantajları nedeniyle estetik diş hekimliğinde sıklıkla bu uygulamaya başvurulmaktadır.

Diş eti çekilmesi için uygulanabilen çeşitli tedaviler mevcuttur. Bunlardan hangisinin sizin durumunuz için uygun olduğuna ancak diş hekimi muayene sonrasında karar verebilir. Diş eti çekilmesi oldukça ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Bu nedenle söz konusu problemi fark ettiğiniz anda bir diş hekimine müracaat etmeniz gereklidir.

Hemen Formu Doldurun,
Sizinle İletişime Geçelim

EB Smile ile ihtiyacınız olan tüm diş tedavilerini ve estetik diş hekimliği uygulamaları emin ellerde! Gülüş tasarımından kanal tedavileri, kaplama ve endodonti işlemlerine dek tüm uygulamaları alanında uzman, yetenekli ve deneyimli hekimlerimizle yapıyoruz.

Merkez Form