S.S.S.

Gülüş tasarımı, kişinin hayalindeki gülümsemeye kavuşmasını amaçlayan bir işlemdir. Bu nedenle çarpıklık, diş şekli ve boyu, sararma gibi sorunlar bu işlemlerin kapsamına girer.

Gülüş tasarımı ya da estetiği, kişinin diş ve diş etlerinin istediği görünüme kavuşması sağlayan işlemler bütünüdür. Dişlerinden memnun olmayan herkese uygun, her yaş ve diş yapısındaki kişi için uygulanabilecek bir gülüş tasarımı işlemi vardır.

Çocuklar, dişlerinin çıkmaya başladığı ilk bir yıllık süreden itibaren ağız ve diş sağlığı uygulamalarına tâbi tutulmalıdır. İlk dişler sürdükten sonra çocuğun bu alanda deneyimli bir diş hekimi tarafından muayene edilmesi gerekir. Bu sayede süt dişlerin doğru sürmesi, çocukluk çağı boyunca optimum şekilde kullanılması sağlanacaktır.

Ağız hijyeni ve diş bakımı konusunda çocuğu yönlendirmek, desteklemek ve herhangi bir sorun yoksa altı ayda bir diş hekimini ziyaret etmek gereklidir.

Diş hekimi tarafından ve doğru ürünlerle yapılan diş beyazlatma işleminin bilinen kalıcı bir zararı yoktur. İşlemden sonra bir süre diş hassasiyeti yaşanması söz konusu olabilir ancak bu durum kısa süre içinde kendiliğinden geçmektedir.

Aşırı ve yanlış şekilde diş beyazlatma, yanlış ürünlerin kullanılması gibi durumlarda ise başka pek çok yan etki görülmesi söz konusu olabilir.

Diş hekimliğinde kullanılan estetik tedavi yöntemlerinden biridir. Farklı materyallerle üretilebilen ince diş protezleri, diş yüzeyine yapıştırılabilir, diş aralığının düzeltilmesi, boyut değişikliği vb. yapılabilmesi bu işlemle sağlanır.

İşlemin pratik olması, hastanın iyileşme sürecinin çok hızlı tamamlanması gibi avantajları nedeniyle estetik diş hekimliğinde sıklıkla bu uygulamaya başvurulmaktadır.

Diş eti çekilmesi için uygulanabilen çeşitli tedaviler mevcuttur. Bunlardan hangisinin sizin durumunuz için uygun olduğuna ancak diş hekimi muayene sonrasında karar verebilir. Diş eti çekilmesi oldukça ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Bu nedenle söz konusu problemi fark ettiğiniz anda bir diş hekimine müracaat etmeniz gereklidir.

Pembe estetik, diş etlerinin sağlıklı, uygun boyda ve doğal pembe renginde olmasını sağlayan işlemler bütünüdür. Diş etlerindeki renk solgunluğu ya da aşırı kırmızı olması estetik bir sorun olarak görülür. Ayrıca diş eti görünümünün estetiğini bozan bazı şekilsel sorunlar da olabilir. Bu sorunların tamamı “pembe estetik” ile tedavi edilir.

Fazla diş eti dokusunun çıkarılması, diş eti çekilmesinin tedavisi ve diş eti rengini değiştiren uygulamalar en sık yapılan pembe estetik işlemleridir.

Bu işlemler arasında hastanın tercih yapması mümkün değildir. Kanal tedavisi diş köklerindeki iltihaplı dokunun çıkarıldığı işlemdir. Diş bu uygulamayla canlılığını yitirir ancak diş kökünün korunması sağlanmış olur.

Dolgu ise yalnızca yüzeysel çürük ve kırıkların ortadan kaldırılması ve dişin tamir edilmesini sağlamaktadır. Eğer dişin canlı dokusunda bir hasar ya da iltihaplanma yoksa yalnızca dolgu uygulaması yeterli olabilir.

İmplant üstü protezlerde kullanılan malzemeler genellikle hastanın ihtiyaçlarına, uygulama yapılacak dişe bağlı olarak değişir. Farklı malzemelerin farklı avantajları ve dezavantajları vardır.

Porselen, implant üstü kaplama için en popüler malzemelerden biridir çünkü doğal dişlere benzer bir görünüm ve his sunar. Bu nedenle ön dişlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Zirkonyum da estetik olarak benzer bir kalite ve deneyim sunmaktadır ancak porselene kıyasla daha dayanıklıdır. Bu nedenle özellikle arka dişlerde sıkça kullanılır.